Aç doymam tok acıkmam sanır

Uzun süre yokluk içinde olan aç insan elde ettiğinden çoğunu ister, tatmin olmaz, yetmeyeceği duygusunu taşır. Tok, yani varlıklı insan ise var olanla yetinir gibidir, elindekilerin bir gün gelip tükeneceğini düşünmez, yeni kazanç yollarına başvurmaz, dahası elindekileri bilinçsizce harcamaya devam eder. Aç insan elde ettiğinden çoğunu ister, varlıklı insan ise daha fazlasını ister.

Yoksul kişi, kazandıkça dahada kazanmaya çalışır. Tok, mal kıymetini bilmeyen, yani varlıklı insan ise var olanla yetinir gibidir, elindekilerin bir gün gelip tükeneceğini düşünmez, yeni kazanç yollarına başvurmaz, dahası elindekileri bilinçsizce harcamaya devam eder. Aç insan, yeterinden çok yiyecek ister.

Tok insanda kendisine yiyecek şey gerek değil gibi davranır. Sözgelişi yoksul kişi, kazandıkça daha kazanmaya çalışır. Varlıklı kişi ise durumunun sürüpgideceğini sanırda kazanç yollarına başvurmaz.

Dahası, elindekini bilinçsiz tüketir. Aç insan hiç doymayacağını düşündüğü için yeterli gıdayı bulunca hoşnut olmaz. Yoksul kimse bir hırsa kapılır, gözünü mal hırsı bürür, durmadan dünyalık biriktirir.

Doymuş kimsede hiç acıkmayacağını, tokluk hissinin devamlı olduğunu sanır. Varlıklı kimse bir rehavete sürüklenir, elindekinin hiç bitmeyeceğini düşünür, çalışma ve üretme gereği duymaz, bundan dolayı aşırı harcamalar yaparak israfa sürüklenir. İnsan içinde bulunduğu halin değişmeyeceğini sanır.

Uzun zamandır yok olan aç kişi çoğunu istiyor, tatmin değil, yeterli olmayacağı hissine sahip. Tok, yani zengin bir insan, var olandan memnun görünüyor, bir gün gelip gideceğini, yeni kazanma yollarına başvurmadığını düşünmüyor, üstelik bilinçsizce harcamaya devam ediyor. Aç insanlar elde ettiklerinin çoğunu ister, zengin insanlar ise daha fazlasını ister.

Yoksul kişi kazandıkça daha fazla kazanmaya çalışır. Malların değerini bilmeyen Tok, yani zengin kişi mevcut olandan memnun görünüyor, sahip olduğu şeyin bir gün tükeneceğini düşünmüyor, ayrıca yeni kazanç yollarına başvurmuyor, , bilinçsizce harcamaya devam ediyor. Aç insanlar fazlasıyla yemek ister.

Soak, ona yiyecek hiçbir şeye ihtiyacı yokmuş gibi davranır. Örneğin, yoksul kişi kazandıkça daha fazla kazanmaya çalışır. Zengin kişi ise durumunun devam edeceğini düşünse bile kazançlara başvurmaz.

Dahası, bilinçsiz olarak sahip olduklarınızı tüketir. Aç kişi yeterince yiyecek bulduğu zaman mutlu olmaz, çünkü asla yeteri kadar almayacağını düşünür. Yoksul biri hırs alır, gözleri açgözlü olur ve durmadan dünyaları biriktirir.

Asla acıkmayacağını ve tokluk hissinin sürekli olduğunu düşünüyor. Zengin bir kişi merhamete çekilir, elinin asla bitmeyeceğini, çalışıp üretmeye gerek olmadığını düşünür, bu nedenle aşırı masraflar yaparak atığa sürüklenir. İnsan durumunun değişmeyeceğini düşünüyor.

  • Aç doymam tok acıkmam sanır atasözünün kısa açıklaması ve uzun anlamı nedir?
  • Aç doymam tok acıkmam sanır atasözünün söyleyeni ve tarihi hikayesi nedir?
  • Aç doymam tok acıkmam sanır atasözününde verilmek istenen öğüt mesajı nedir?
  • Aç doymam tok acıkmam sanır atasözü nasıl ortaya çıkmıştır ve konusu nedir?
  • Aç doymam tok acıkmam sanır atasözünün cümlede kullanımı ve kompozisyon yazısı
  • Aç doymam tok acıkmam sanır atasözünün eş ve yakın anlamlısı ve benzer atasözleri
  1. Sonraki İlgili Atasözleri ve Anlamları

  2. Önceki İlgili Atasözleri ve Anlamları

  3. Sonraki A Harfi ile Başlayan Atasözleri

  4. Önceki A Harfi ile Başlayan Atasözleri