Aba altında er yatar

Aba altında er yatar atasözünün kısa anlamı, giyim kuşam kişiliğe ölçü olamaz. Aba altında er yatar atasözünün açıklaması bir kişinin dış görünüşüne bakarak, onun kişiliği hakkında bilgi edinemeyiz. İyi giyimli birinin iyi olacağını, üstü başı kötü görünen birinin kötü olacağını düşünmemeliyiz.

İlk görüşte edindiğimiz fikir doğru olmayabilir. Burada bozuk bir görüntünün ardında iyilik olabileceğini aklımızdan çıkarmamayı öğütleyen bir düşünce yer alıyor. Dış görünüş bir insana dair doğru fikirler edinmemizi sağlayacak tek şey değil.

Birinin iyi mi kötü mü, dürüst mü düzenbaz mı olduğunu anlamak yani kişiliğini çözebilmek onu tanımayı gerektirir. Atasözünde karşımıza çıkan aba kelimesi eskiden hırka yada potur yani pantolon yapımında kullanılan kumaşa verilen isimdir. Bunun yanında aba genellikle giysi anlamındada kullanılır.

Kaba, gösterişsiz, sıradan ve önemsiz bir kumaş olduğu için atasözünde bu özellikleri taşıyan giysiler kastedilmiş. Buradaki er kelimesi ise iyi, yetenekli, yiğit ve dürüst kişi anlamlarını taşıyor. Atasözünde kumaşla kişi arasındaki zıtlık göze çarpıyor ve ikisinin farklı olabileceğini aklımıza getiriyor.

Kirli giysiler içinde biri iyi yürekli olabilir. Diğer taraftan bakarsak çok bakımlı ve pahalı giysiler içinde hoş görünen biri ise iyi niyetli olmayabilir. Aklımıza örnekler getirecek olursak, sokak hayvanlarıyla yada bahçeyle ilgilenen biri bunları yaparken eski giysiler giyebilir diye düşünebiliriz.

Dış görünüşün önemli olmadığını savunan biride çok yalın, basit ve dikkatsizce seçilmiş giysiler ile karşımıza çıkabilir. Üstelik resim yapmak, ahşap işleri ile ilgilenmek yada boya yapmak gibi bir amaçla atölyede zaman geçiren bir sanatçı veya ustada üstü başı berbat görünerek çalışıyor olabilir. Bir balıkçı, bir dağcı, tatbikattaki bir asker veya ameliyattan çıkmış bir hemşire bile dış görünüşü ile değerlendirilemez.

Bütün bu örnekler ve aklınıza gelen diğer kirli yada dağınık görünümler aslında kişinin iyiliği ve ruh güzelliği açısından önemsizdir. Her zaman çok iyi görünmek zorunda değiliz, insanların görüntüsü ile içinin güzelliği çelişkili olabilir. Kişinin gerçek değeri fiziksel özelliklerden çok daha ötede, ruhunun kıymetinde saklı bulunur.

Kaba, biçimsiz, hoş görünmeyen kıyafetler içinde bile olsa ilk bakışta kişinin iyi biri olmadığını bilemeyiz. Görünüş, insanı aldatabilir. İnsanları kılık kıyafetlerine bakarak değerlendirmek son derece yanlıştır.

Çok değerli bir kişi, iyi olmayan basit ve ucuz giysiler içinde olabilir. Çok şık kıyafetler içindede kişiliği beş para etmez kişiler olabilir. Aba, yünün dövülmesiyle yapılan kalın ve kaba kumaş veya bu kumaştan yapılmış yakasız ve uzun üstlük.

Giyim kuşam kişiliğe ölçü olamaz. Aba, kaba yünden yapılmış yakasız ve uzun üstlük. Kişiler giyim kuşam ile birbirlerine ilk ithamlarını gerçekleştirirler.

Ancak kişi iyi giyinimli diye iyi biri yada kötü giyinimli diye kötü biri olmayabilir. Hiçbir zaman önyargılı olmamalı, insanları tanımadan giyiniş yada görünüşlerine göre düşünmemeli, daha erdemli olmalıyız. Kişilerin giyim kuşamları onların kişiliğine ölçü olamaz.

Karakter ve kişilik kıyafetle veya insanların giydikleriyle değerlendirilemez. Aba'nın altında yatan atasözünün kısa anlamı, giysilerin bir kişilik ölçüsü olamayacağıdır. Aba altındaki atasözü atasözünün açıklaması Kişinin dış görünüşüne bakarak kişiliği hakkında bilgi alamayız.

İyi giyimli bir kişinin iyi olacağını ve kötü görünümlü bir kişinin kötü olacağını düşünmemeliyiz. İlk bakışta aldığımız fikir doğru olmayabilir. İşte bozuk bir görüntünün iyi olabileceğini unutmamayı öneren bir fikir.

Bir insan için doğru fikirleri almamızı sağlayacak tek şey görünüm değildir. Birinin iyi ya da kötü, dürüst ya da düzenbaz olup olmadığını anlamak, yani kişiliğini çözebilmek onu tanımayı gerektirir. Atasözünde karşılaştığımız aba kelimesi, pantolon veya ceket üretiminde kullanılan kumaşa verilen addır.

Ayrıca, aba genellikle kıyafet olarak kullanılır. Kaba, iddiasız, sıradan ve önemsiz bir kumaş olduğu için atasözü bu özelliklere sahip kıyafetler anlamına gelir. Buradaki kelime iyi, yetenekli, cesur ve dürüst bir insan anlamına gelir.

Atasözünde, kumaş ile kişi arasındaki kontrast öne çıkıyor ve bize bu ikisinin farklı olabileceğini hatırlatıyor. Kirli kıyafetlerde, birisi iyi kalpli olabilir. Öte yandan, çok bakımlı ve pahalı kıyafetlerde hoş görünen biri iyi niyetli olmayabilir.

Zihnimize örnekler getirirsek, sokak hayvanlarıyla ya da bahçeyle ilgilenen birinin bunları yaparken eski kıyafetler giyebileceğini düşünebiliriz. Görünüşün önemli olmadığını iddia eden biri, çok sade, basit ve dikkatsizce seçilmiş kıyafetler ortaya çıkarabilir. Ayrıca atölyede resim yapmak, ahşap işleri veya resim yapmak gibi bir amaç için zaman harcayan bir sanatçı ya da zanaatkar, başı korkunç görünerek çalışıyor olabilir.

Bir balıkçı, bir dağcı, pratikte bir asker veya ameliyat olmuş bir hemşire bile görünüşüyle ​​yargılanamaz. Aklınıza gelen tüm bu örnekler ve diğer kirli veya dağınık görünümler aslında kişinin iyiliği ve ruh güzelliği açısından önemsizdir. Her zaman harika görünmek zorunda değiliz, insanların görünüşünün güzelliği ve iç mekan çelişkili olabilir.

Kişinin gerçek değeri, ruhunun değerinde gizlenmiş fiziksel özelliklerin çok ötesindedir. Kaba, şekilsiz, hoş olmayan kıyafetlerde olsa bile, ilk bakışta kişinin iyi bir insan olmadığını bilemeyiz. Görünüm insanı aldatabilir.

İnsanları kostümlerine bakarak değerlendirmek son derece yanlıştır. Çok değerli bir kişi, iyi olmayan basit ve ucuz kıyafetlerde olabilir. Çok zarif kıyafetlerde değersiz insanlar olabilir.

Aba, yün dövme ile yapılan kalın ve kaba bir kumaş veya bu kumaştan yapılmış yakasız ve uzun bir üst kısımdır. Giyim bir kişilik ölçüsü değildir. Aba, yakasız ve uzun, kaba yünlü üst kısım.

Kişiler kıyafetleriyle ilk suçlamalarını yapıyorlar. Bununla birlikte, kişi iyi giyimli veya kötü giyimli bir kişi olmayabilir. İnsanları tanımadan veya görünüşlerine göre düşünmeden asla önyargılı olmamalı, giyinmemeliyiz, daha erdemli olmalıyız.

İnsanların kıyafetleri kişiliklerinin bir ölçüsü olamaz. Karakter ve kişilik kıyafetler veya insanlar tarafından değerlendirilemez.

  • Aba altında er yatar atasözünün kısa açıklaması ve uzun anlamı nedir?
  • Aba altında er yatar atasözünün söyleyeni ve tarihi hikayesi nedir?
  • Aba altında er yatar atasözününde verilmek istenen öğüt mesajı nedir?
  • Aba altında er yatar atasözü nasıl ortaya çıkmıştır ve konusu nedir?
  • Aba altında er yatar atasözünün cümlede kullanımı ve kompozisyon yazısı
  • Aba altında er yatar atasözünün eş ve yakın anlamlısı ve benzer atasözleri
  1. Sonraki İlgili Atasözleri ve Anlamları

  2. Önceki İlgili Atasözleri ve Anlamları

  3. Sonraki A Harfi ile Başlayan Atasözleri

  4. Önceki A Harfi ile Başlayan Atasözleri