Akılları pazara çıkartmışlar herkes (yine) kendi aklını beğenmiş (almış)

İnsan kendi davranışını, tutumunu başkalarınınkinden daha üstün görür. Herhangi bir konuda onun gibi düşünmeyenleri kusurlu sanır. İnsan kendini beğenmek konusunda o kadar tutucudur ki, mümkün olsada akılları hepten pazara çıkarıp satsan, her insan yine kendi aklını seçer, onu alır.

Kişi kendi davranışını ve tutumunu diğerlerinden daha üstün görür. Hiçbir şey hakkında onun gibi düşünmeyenlerin kusurlu olduğunu düşünüyor. İnsan öz sevgide o kadar muhafazakar ki, eğer mümkünse, zihinleri her zaman piyasaya sürerseniz, her insan kendi aklını seçer ve alır.

  • Akılları pazara çıkartmışlar herkes (yine) kendi aklını beğenmiş (almış) atasözünün kısa açıklaması ve uzun anlamı nedir?
  • Akılları pazara çıkartmışlar herkes (yine) kendi aklını beğenmiş (almış) atasözünün söyleyeni ve tarihi hikayesi nedir?
  • Akılları pazara çıkartmışlar herkes (yine) kendi aklını beğenmiş (almış) atasözününde verilmek istenen öğüt mesajı nedir?
  • Akılları pazara çıkartmışlar herkes (yine) kendi aklını beğenmiş (almış) atasözü nasıl ortaya çıkmıştır ve konusu nedir?
  • Akılları pazara çıkartmışlar herkes (yine) kendi aklını beğenmiş (almış) atasözünün cümlede kullanımı ve kompozisyon yazısı
  • Akılları pazara çıkartmışlar herkes (yine) kendi aklını beğenmiş (almış) atasözünün eş ve yakın anlamlısı ve benzer atasözleri
  1. Sonraki İlgili Atasözleri ve Anlamları

  2. Önceki İlgili Atasözleri ve Anlamları

  3. Sonraki A Harfi ile Başlayan Atasözleri

  4. Önceki A Harfi ile Başlayan Atasözleri